Hassan grijpt net naast medaille op 10.000 meter bij WK atletiek | NU-صحيفة الصوت

[ad_1]

Sifan Hassan heeft zaterdag bij de WK atletiek in het Amerikaanse Eugene naast de medailles gegrepen op de 10.000 meter. De 29-jarige Nederlandse legde beslag op de vierde plaats. Letesenbet Gidey pakte het goud.

In de aanloop naar de WK temperde Hassan de verwachtingen. De Nederlandse kende het afgelopen jaar, na haar indrukwekkende medailleoogst op de Spelen in Tokio, mentale en fysieke problemen en vierde maandenlang vakantie.

Tien weken geleden begon ze pas haar voorbereiding op de WK en ruim een week geleden bij de Stumptown Twilight Meet in Portland liep ze haar eerste wedstrijd (5.000 meter) van het jaar. Ze won meteen, al was er van serieuze tegenstand geen sprake.

Hassan loopt dit toernooi ook nog de 5.000 meter, de afstand waarop ze vorig jaar net als op de 10.000 meter olympisch goud veroverde. In tegenstelling tot bij de Spelen in Tokio komt ze niet uit op de 1.500 meter, waar ze brons pakte in Tokio.

De series van de 5.000 meter zijn woensdag vanaf 1.25 uur Nederlandse tijd.